单元测试

  I. 单项填空

  1. These two girls are        looked after.

     A. beauty    B. beautiful   C. beautifully   D. beautifully

  2. Congratulations        your success.

     A. on        B. for       C. with       D. about

  3. The boy opened his eyes and looked at the captain________.

     A. for the moment of death   B. for a moment of death

     C. at a moment of death      D. at the moment of death

  4. --You may talk to your friend         the phone.

     --But I think it difficult to talk about it        telephone.

      A. in; by   B. by; by    C. on; by   D. on; on

  5. A tiny village school is soon to        its 110th birthday.

     A. make      B. celebrate   C. liberate   D. congratulate

  6. --I got tired of the village life here.

     --Why       for a few weeks?

     A. coming to my home         B. not coming to my house

     C. do you come to my house   D. not come to my home

  7. Not only I but also Jane and Mary        tired of having one examination after another.

     A. is    B. are       C. am       D. be

  8. I warmly congratulated him        the discovery.

     A. for     B. on        C. about      D. with

  9. --Shall I invite Tom to my party?

     --Yes. It'll be nice if you        .

     A. do    B. do invite    C. are    D. invited

  10. I'm getting tired          aloud in the room.

     A. of talking    B. with his talking   

     C. to talk       D. of his talking

  11. The secretary said to the manager, "You are         on the phone,  Mr. Smith."

      A. invited     B. wanted      C. talked to    C. asked

  12. I hadn't seen him for years, but I           his voice on the  telephone at once.

      A. realized   B. recognized   C. heard    D. discovered

  13. Then           we had been looking forward to.

      A. came the hour       B. the hour came

      C. comes the hour      D. the hour is coming

  14.            who had arrested him three times for drug-taking

      A. Before George stood the policeman   

      B. Before George the policeman stood

      C. Before the policeman stood George   

      D. Before George did the policeman stand

  15. Not for a moment            the truth of your story.

      A. he has doubted        B. he doubted

      C. had he doubted        D. did he doubt

  16. Hardly had she seen her father          she ran to him.

      A. than    B. when    C. as    D. that

  17. No sooner          they rushed out into the street.

      A. did they hear the news than 

      B. had they heard the news than

      C. did they hear the news when 

      D. had they heard the news when

  18. --John won the first prize in the concert.

      --          .

      A. So he did         B. So did he

     C. So he did, too    D. So did he, too.

  19. He is blind            his own mistake in the composition.

      A. in    B. of    C. to    D. about

  24. --After that, what happened to John?

      --The chance to enter          came and he took it.

      A. to college  B. the college  C. for college  D. college

  25. When the headmaster         the room, all the pupils stood up.

      A. saw       B. entered      C. appeared    D. came

  26. --How did you get to my office so quickly?

      --I entered the building        the side door.

      A. in    B. into    C. with    D. by

  27. Painting in oil is harder than          water colours.

      A. in    B. painting    C. painting in    D. to paint in

  28. The famous painting has been hanging        .

      A. on that room for a long time    

      B. on that wall many years ago

      C. on that wall for many years   

      D. on that wall in 1898

  29. Most of the artists       to the  party  were  from  South Africa.                                         

      A. invited  B. to invite C. being invited D. had been invited

  30. --What do you think of the book?

      --Oh, excellent. It's worth       a second time.  

      A. to read    B. to be read   C. reading   D. being read

  II.完形填空

  It happened during the Second World War. A British   (1)__, called the “Nova Scotia”, was __(2)__ more than a thousand South African   (3)   and Italian prisoners of war. It was a long way from Europe to South Africa. But a German submarine (潜艇) was   (4)   in the sea when the “Nova Scotia” appeared.

  The submarine _(5)   the “Nova Scotia” to the bottom of the sea. Many men were   (6)   at once. Many others were badly   (7)  . But hundreds were alive. They were not greatly _(8)  . The sea was calm and  __(9)__, and they were __(10)_ __ a ship would find them the next morning. A ship found them, but it ___(11)__ only 183 men. The sharks (鲨鱼) had taken the rest.

  Thirty years later, one of the living men said, “I was in raft (救生筏). There were men all _(12) __ me in the water. They were   (13)  , or holding onto pieces of wood. Suddenly I heard a   (14)  . It came from a man who was a few hundred meters  (15)  , and he threw his arms in the air. Then he   (16)   in the water. He never came __(17)   again. That was only the beginning. The sharks had smelled the blood of the dead and dying men.   (18)   seemed to be hundreds of them. Man after man gave a __(19)__ shout and then disappeared. I even saw sharks attack men on the rafts. They   (20)   right out of the water.”

  1. A. train      B. ship         C. hospital     D. school

  2.A. carrying   B. gathering    C. organzing    D. training

  3. A. students   B. teachers     C. patients     D. soldiers

  4.A. passing    B. blocking     C. waiting      D. attacking

  5. A. took      B. brought      C. led          D. sent

  6. A. killed     B. saved        C. afraid       D. frightened

  7.A. beat       B. knocked     C. hurt         D. damaged

  8. A. hurried    B. worried     C. suffered     D. lucky

  9.A. warm      B. cold        C. silent        D. deep

  10.A. planning  B. thinking    C. searching     D. expecting

  11.A. held      B. found       C. saved       D. helped

  12. A. helping   B. seeing       C. round        D. below

  13. A. sinking   B. swimming    C. fighting     D. escaping

  14. A. voice     B. noise       C. laughter     D. shout

  15. A. away     B. off         C. far         D. distance

  16. A. dived     B. disappeared  C. drowned     D. fell

  17.A. back      B. on          C. up          D. over

  18.A. Here      B. There        C. Where       D. It

  19. A. short     B. loud         C. weak        D. terrible

  20.A. jumped    B. swam         C. flew         D. floated

  III.阅读理解           

A

  Checks have largely replaced money as a means of exchange, for they are widely accepted everywhere. Though this is very convenient for both buyer and seller, it should not be forgotten that checks are not real money: they are quite valueless in themselves. A shop-keeper runs a certain risk when he accepts a check and he is quite within his rights if, on occasion, he refuses to do so. People do not always know this and are shocked if their good faith is called in question. A wealthy friend of mine told me he had an extremely unpleasant experience.

  One day he decided to buy a particularly fine pearl necklace at a famous jewelry shop. He asked if he could pay by check, the assistant said that this was quite in order. But the moment my friend signed his name, he was invited into the manager's office. The manager was very polite, but he explained that .someone with exactly the same name had presented them with a worthless check not long ago. My friend got very angry on hearing this and said he would buy a necklace somewhere else. When he got up to go, the manager told him that the police would arrive at any moment and he had better stay unless he wanted to get into serious trouble. Soon the police arrived. They apologized to my friend for the inconvenience, but explained that a person who had used the same name as his was responsible for a number of recent robberies. Then the police asked my friend to copy out a note which had been used by the thief in a number of shops. The note read: “I have a gun in my pocket, ask no questions and give all the money in the safe.” Fortunately, my friend's handwriting was a far cry from the thief's. He was not only allowed to go without further delay, but to take the pearl necklace with him.

   (1) People are surprised when their checks are refused because ____.

     A. they've found they are suspected of stealing

     B. they've found they have suddenly become penniless

     C. they've unexpectedly found .their checks worthless

     D. they've found their honesty is seriously doubted

   (2) From “. . . the assistant said that was quite in order”, we know the assistant meant to say _______

     A. “Yes, but you have to sign your name.”

     B. “No, unless you have ordered it beforehand.”

     C. “Sure, it's all right to pay by check.”

     D. “No. It's against the rule in this shop.”

   (3) The author's friend got angry and got up to go because ______.

     A. he was afraid the police would come any moment

     B. the shop assistant got him involved in trouble

     C. the manager had made his check worthless

     D. he felt he was very much hurt emotionally

   (4) In the end, the author's friend was allowed to go when ___.

     A. he agreed to copy out a note the thief had used in robberies

     B. the police found his handwriting different from the thief's

     C. he recognized the thief's handwriting

     D. the police identified his handwriting

  (5) From the passage, we can conclude what the author wants to tell is_______.

     A. it's OK for a shop manager to refuse a check if he feels suspicious

     B. it's dangerous for both seller and buyer to use checks in trade

     C. it's advisable always to pay by check, not by cash

     D. it's essential to have the customer to sign on the check

B

  The world's most photographed woman was catapulted (一下被抬到高位) into the public eye in 1981, when her engagement to Prince Charles was announced. The marriage lasted 15 years, but after separating and divorcing, she continued to get common attention.

  Lady Diana Spencer was a shy and innocent 20-year-old girl when she married Prince Charles, a man twelve years her senior. She transformed into Diana, the Princess of Wales, a new and glamorous (富有魅力的) addition to Britain's stuffy (沉闷的) Royal Family. Within three years, she had given birth to two sons, the Princes William and Harry. She was a devoted mother.

  The fairy tale seemed complete, but there was a sadness few guessed at.  Diana and Charles were not the perfect match. They seemed unable to share common tastes, and were soon seldom seen together. In 1992. a book by Royal watcher, Andrew Morion, made known that Charles' long-term affair with a married woman, Camilla Parker-Bowles, had driven his wife to an eating disorder, and to attempt suicide(自杀). In December of that year,  Prime Minister John Major announced a separation. Charles and Diana were finally divorced a year ago. Diana had hinted at the pain which anguish (痛苦) the media (媒体) had brought her.

   (1) In which year was this report written?

       A. 1981      B. 1996      C. 2001      D. 1997

   (2) How old was Prince Charles when he was divorced?

       A. 50        B. 45        C. 49        D. 47

   (3) What is the best translation of the phrase “the world's most photographed woman”?

       A. 世界上拍过最多照片的女人    B. 拥有世界最多的女人

       C. 世界上最受摄影者关注的女人  D.  世界上最爱照相的女人

  (4) “The fairy tale seemed complete, but there was a sadness few guessed at.” What does this sentence mean?

       A. Most of people thought they lived an imaginably happy life, but actually it isn't true.

       B. They felt sad for they didn't love each other at all.

       C. They lived happily like a fairy tale, but few people understood this.

       D. There were some people who often guessed that it wasn't fit for them to marry each other.

  (5) Which statement expresses the main idea of the passage?

       A. The media attention had brought a great deal of pain and anguish to Diana.

       B. The main attention killed Lady Diana Spencer, the Princess of Wales.

       C. Diana's marriage to Prince Charles led to a sad story.

       D. At times a woman and a prince may not be a perfect match.

  IV.短文改错

  My mother speaks very well English, but she knows      (1)________

  little Japanese. She went to Tokyo in November 3 for   (2)________

  a meeting. The meeting over a week later. The next     (3)________

  morning she went to a park and then do .some           (4)________

  shopping. At noon, she was very much hungry. She       (5)________

  went to a nearest restaurant and sat down at a         (6)________

  table. A man came up to her and asked that she         (7)________

  needed. She said she liked noodles, chicken            (8)________

  and some fishes. She spoke to the man in English       (9)________

  and the man couldn't understand her. My mother had     (10)_______

  to write the Chinese words for the food and got it.

  V.书面表达

  假设你叫李梅,你用英语写了一篇日记,记下了今天购物的经过。

  今天星期六,一大早你就去学校附近的一家商店买了件夹克衫。回校时衣服被雨淋了,褪了色,小得穿不上身。下午你去商店退货,店员再三拒绝。你后来找到商店经理。经理向你道歉,并为你换了件衣服。

  要求:词数为100120左右。

  Key:

  I.1.D 2.A 3.D 4.C 5.B 6.D 7.B 8.B 9.A 10.D 11.B 12.B 13.A 14.A 15.D 16.B  17.B 18.A 19.C 20.B 21.B 22.D 23.C 24.C 25.B 

  II.(1)—(5)BADCD  (6)—(10)ACBAI)  (11)—(15)CCBDA  (16)—(20)BCBDA        

  III. (A)(1)—(5)DCDBA    (B)(1)—(5)DDCAC            

  IV. My mother speaks very well English, but she knows (1) good

  little Japanese. She went to Tokyo in November 3 for  (2)on     

  a meeting. The meeting over a week later. The next (3) was  

  morning she went to a park and then do some           (4)did     

  shopping. At noon, she was very much. hungry. She     (5)much 

  went to a nearest restaurant and sat down at a        (6) the    

  table. A man came up to her and asked that she        (7) what 

  needed. She said she liked noodles, chicken           (8)   

  and some fishes. She spoke to the man in English      (9)fish    

  and the man couldn't understand her. My mother had   (10) but  

  to write the Chinese words for the food and got it.            

  V.

Jun 5.  Saturday

  Early this morning, I went to a shop near our school and bought a jacket. When I walked back to school, I was caught in a rain and found my jacket became rather small, and its colours ran as well. In the afternoon I took the jacket back to the shop but the salesgirl refused to change it for another one or give back my money. Then I asked for the manager. The manager apologized to me again and again and gave me another jacket. The salesgirl felt ashamed and I forgave her.